Levné cestování? I to jde!

Někam byste vyrazili, ale nemáte moc financí? Vidíte to jako velkou zábranu? Ono tomu tak není. Pokud nehledáte klasickou dvoutýdenní dovolenou v luxusním letovisku u moře, kde nebudete muset nic dělat a vše budete mít pod nosem. V tom případě se bez značného množství peněz neobejdete. Ale jde to i jinak.
Prvním bodem je dostat se tam, kam chcete. Sledujte nejrůznější weby, které nabízejí letenky. Odebírejte na e-mail jejich novinky a sledujte jejich web. Pokud je vám jedno, kam poletíte, ale hlavně chcete někam letět, je to ideální. Na poslední chvíli můžete sehnat opravdu levnou letenku. Bude to trochu spontánní akce, ale rozhodně ušetříte.
cestování, kufr, příroda
Dostat se z bodu A do bodu B na dovolené? To může být také poměrně dost drahé. Můžete ale zkusit stopovat. Rozhodně ale záleží na zemi, ve které se vyskytujete. Před tím si na internetu zjistěte zkušenosti ať víte, jak bezpečné a účinné je stopování v dané zemi. Bezpečnější varianta je tzv. spolujízda. Existují webové stránky, kde si můžete domluvit spolujízdu. Někdo někam cestuje automobilem a má volné místo. Dohodnete se tedy, že za určitý finanční obnos s ním můžete danou trasu absolvovat. Jde o bezpečnější variantu než klasické stopování.
Couchsurfing. Na této stránce se zdarma zaregistrujete a zjistíte, kdo v dané lokaci nabízí pokoj zdarma nebo za velmi nízké ceny. Ne vždy narazíte na celý pokoj, může jít třeba jen o volný gauč. Cenově jde však o velice výhodnou variantu ubytování.
pes stopař
Při zajišťování víza požádejte klidně o to pracovní. Můžete pak využít různých brigád, které mohou být klidně jen v rámci několika dní. Na nich si vyděláte na další levné cestování po světě a získáte obrovské zkušenosti a možná i přátelé. Pokud byste raději udělali něco pro svou karmu, můžete se v zahraničí zapojit do různých dobrovolnických programů. V poslední době se například rozšiřuje čištění pláží